VAN / TUŞBA - TOPAKTAŞ ORTAOKULU

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Kezban Çete ve ortaokul öğrencilerimiz okul panosu hazırladı. Kendisine ve öğrencilerimize emekleri ve bu güzel çalışma için teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi, geçmişi şan ve şerefle dolu yüce milletimizin bütün zorlukların üstesinden gelerek yeniden şahlandığı, tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez!" dedirttiği unutulmaz zaferdir. Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de destan yazan kahramanlarımızın, bugünün Türkiye'si için canını hiç düşünmeden feda ederek makamların en yücesine kavuşan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Bugünün en büyük anlamı 12 Mart İstiklal Marşının kabülü ile oldu. Mehmet Akif Ersoy´un o muhteşem eseri ile İstiklal Marşımız 12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından kabul edilmişti.

Kas

Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun

Kas

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü Saygı, Sevgi ve Minnetle Anıyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okul panosu çalışmaları

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN

Haz

7 Haziran 2023 günü okulumuzda Fen Bilimleri Öğretmenimiz Serap Kayhan’ın koordinasyon ve rehberliğinde Bilim Şenliği düzenlenmiştir. Şenliğimizde öncelikle doğal ışık kaynağımız Güneş’ten faydalanılarak yapılmış güneş saati, güneş fırını gibi insanlığa ait icatlar tanıtılmış ve sonrasında Okulöncesi Öğretmenimiz Merve Karakuş rehberliğinde teleskop ile Güneş gözlemi yapılarak güneş yüzeyindeki lekeler gözlemlenmiştir. Şenliğimizin çadır alanında öğrencilerimizin yıl boyunca Teknoloji ve Tasarım dersinde Bilişim Öğretmenimiz Seher eşliğinde yapmış oldukları teknolojik tasarımlar sergilenmiş; görevli öğrencilerimiz ve Sınıf Öğretmenimiz M. Raşid Avcı tarafından fizik, kimya ve biyoloji alanlarından hazrılanan deneyler ile ziyaretçilerimize sunulmuştur. Müdür Yardımcımız Ermiya Kanan ise hazırladığı düzenek ile basınçla roket fırlatma deneyimi yaşatmıştır. Atölyelerimizde ise görevli miniklerimiz isteyen ziyaretçilerimize güneş saati, gök atlası, üflemeli roket gibi etkinlikler yapmalarına rehberlik etmişlerdir. Şenliğimize katılan ziyaretçilerimiz arasında Tuşba İlçe Milli eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu; Türk Eğitim Sen İl Başkanı Selçuk Yürektürk; Türk Eğitim Sen Şube Başkan Yardımcıları Yüksel Sökmen, Abdulmenaf Değer ve Vural Öntürk; İl Orman Müdürü Mehmet Kandilli; İl Orman Şefi Onur Keleş; komşu okullarımızdan Zeve İlkokulu Müdürü Vedat Avcı ve Çitören İlkokul Müdürü Erdal Yaman; dostlarımız ve velilerimiz bulunmaktadır. Bilim Şenliğimizin gerçekleşmesinde ve bilimi sevdirmemizde emeği geçen Serap öğretmenimiz başta olmak üzere diğer bütün öğretmen arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günün anlam ve önemi ile ilgili yapılan konuşmanın ardından pandomim sanatçısı Mustafa ERDEM'İn pandomim gösterisi ile başlamıştır. Devamında ise her kademeden öğrenci, öğretmen ve velilerimizin katıldığı yarışmalarla çocuklarımız keyifli bir gün geçirmişlerdir. Başta etkinliklerde aktif olarak görev alan ve emeği geçen bütün öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Ara

3 Aralık dünya engelliler günü münasebetiyle okulumuz özel eğitim öğretmenleri  Akif Eşmek ve Umut Akyavaş öğrencilerde farkındalık yaratmak ve öğrencilere empati kurma becerisi kazandırmak amaçlı etkinlik düzenledi.

GÜNÜMÜZDE NASIL HABERLEŞİYORUZ?

Davetimiz üzerine okulumuza gelen Turkcell'de şebeke teknolojileri network uzmanı olarak çalışan Elektrik Elektronik Mühendisi Ümit ALP her kademeden öğrencimize önce meslek tanıtımı yapmış, sonrasında ise günümüzde telefon ve internet ile nasıl iletişim kurulduğu, baz istasyonları ve geleceğin iletişim teknolojileri ile ilgili seminer vermiştir. Emeği geçen başta Ümit ALP'e ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

25 Ekim 2022'de gerçekleşen ve ülkemizde de gözlemlenebilen 'Yarım Güneş Tutulması' öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu iğne deliği projektörü ve filtreli gözlükler ile öğrencilerimize izletilmiştir.

Ekm

Uzay Haftası etkinlikeri kapsamında okulumuz Fen Bilgisi öğretmeni Serap A. KAYHAN öğrencilerimize uzay ortamı deneyimi yaşatmıştır. Topaktaş Planetaryum'da Serap öğretmenimiz öğrencilerimize önce derin uzay fotoğrafları göstermiş, sonra karanlık bir ortamda uzayın sesi eşliğinde gezegenlerin hareketlerini 3 boyutlu simülasyon ile izletip uzay hakkında bilgiler vermiştir. Öğrencilerimizin büyük ilgisini çeken planetaryumun hazırlanmasında emeği geçen bütün öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda Cumhuriyet Bayramının 99. Yıl dönümüyle ilgili tören yapıldı. Tören okulumuz öğretmenlerinin ve öğrencilerinin katılımıyla coşkuyla kutlandı.